VaK Karlovy Vary se podílí na rekonstrukci vodárny na Myslivnách

blank

Stavaři stále odstraňují sutiny ze střechy vodárny na Myslivnách v Krušných horách, která se propadla letos v únoru pod vahou sněhu. Střešní konstrukce se zřítila, když na jejím odlehčení pracovali hasiči. Ti se snažili odstranit více než dvoumetrovou vrstvu sněhu. Informoval o tom Karlovarský deník.

„Pod propadlou střechu jsou technologie na čištění vody, takže se musí postupovat pomalu a opatrně,“ vysvětlil ředitel společnosti Vodárny a kanalizace Karlovy Vary Antonín Jágl. Do prostoru vodárny je zakázán vstup. Obvodové zdivo je stále nestabilní. „Nad vodárnou postavíme novou střechu, vše by mělo být hotové do začátku zimy,“ doplnil Jágl.

Společnost pokračuje v investicích do moderních technologií, které zvyšují spolehlivost a bezpečnost úpravy pitné vody. Začala příprava instalace ultrafiltrační jednotky v úpravně vody Svobodka nebo elektrochlorace úpravny vody Březová. V současnosti se dokončuje například výstavba kanalizace v Abertamech.

Vodakva zajišťuje zásobování pitnou vodou pro 189 000 obyvatel regionu, v její správě je 26 úpraven pitné vody, 1553 kilometrů vodovodní sítě, 80 čistíren odpadních vod a 767 kilometrů kanalizací.

Scroll to Top