VHOS Jičín zavádí novinku v placení vodného a stočného

blank

Zákazníci si mohou nově nechat zasílat meziroční vyúčtování s fakturou emailem, díky QR kódu mohou také zaplatit online přímo z mobilní banky. Zatím společnost QR platbu umožňovala pouze u vedlejších služeb, jako je doprava vody cisternou či u zřizování přípojek.

„Naše služby se snažíme neustále zdokonalovat. Na našich fakturách je proto od května nově vytištěn QR kód s údaji o platbě za vodné, resp. stočné. Ten stačí za pomoci smartphonu přes aplikaci mobilní banky vyfotit a zákazníkům se automaticky vyplní platební příkaz. Nemusí už tedy složitě přepisovat číslo účtu, variabilní symbol a další údaje,“ vysvětlil ředitel společnosti Richard Smutný.

QR kód je vytvářen automaticky v zákaznickém systému společnosti a je spojen s konkrétním vystaveným dokladem, na které je vytištěn. Faktura je spolu s vyúčtováním zaslána zákazníkovi na zadanou korespondenční, nebo emailovou adresu. Zákazník se tak nemusí bát záměny údajů.

„Naši zákazníci si mohou nechat zasílat faktury elektronicky ve formátu pdf. I na této faktuře tedy nově QR kód najdou. Podle našich informací jsme zatím jedna z mála vodáren, která k tomuto způsobu platby přistoupila,“ doplňuje provozně-ekonomický náměstek Zbyněk Němec. Ročně firma zpracuje šedesát tisíc faktur.

„Naším záměrem je postupně přecházet na elektronický způsob vyúčtování a plateb. Zjednoduší to práci našim zaměstnancům a zákazníkům zase čas. Navíc šetříme náklady společnosti i životní prostředí,“ doplnil Richard Smutný.

Scroll to Top