Povodí Odry potvrdilo i červnový sjezd Moravice

blank

Naplněnost zásobního prostoru nádrží Kružberk a Slezská Harta umožňuje konání dalšího vodáckého sjezdu Moravice 8. a 9. června 2019.  Vypouštění průtoku 7,5 metru krychlových vody za vteřinu od jezu Podhradí a 2 metry krychlové za vteřinu z přehrady Kružberk zajistí vodohospodáři v uvedených dnech pro vodácké organizované splutí řeky od osmé hodiny ráno do dvanácti v poledne.

„Pro registrované účastníky dáváme povolení ke vstupu na pozemky, které budou sloužit jako nástupní a výstupní místa. Vzhledem ke zvýšeným průtokům požadujeme po organizátorech akce zajištění bezpečnosti na jezech řeky. Dále upozorňujeme, že v případě závažných provozních či povodňových situací budeme manipulovat na nádrži Kružberk dle příslušných ustanovení platného manipulačního řádu a vyhrazujeme si právo v těchto případech souhlas s uspořádáním sjezdu zrušit,“ uvedli vodohospodáři.

V loňském roce bylo v Moravskoslezském kraji kolem sjezdů řeky rušno. Povodí Odry zrušilo červencový i srpnový sjezd, což se řadě vodáků nelíbilo. Na vině byly extrémně nízké průtoky a nedostatečná zásoba vody v přehradách.

Scroll to Top