V aquacentru Na Olšinkách dostavují bazén

blank

5. června otevřou v pardubickém aquacentru Na Olšinkách nový pětadvacetimetrový bazén za 65 milionů korun. Zařízení bude primárně sloužit pro výuku plavání pro školy a školky. Město stavbu dokončuje bez evropských dotací.

Bazén má hloubku 1,2 metru a 1,6 metru, mohou ho tak využívat i neplavci. Nerezová vana má objem 350 metrů krychlových vody, 50 metrů krychlových je v úpravně vody. „Dělníci dodělávají mozaiku, obklady kolem bazénu. Pracovat budou ještě několik dní. Po kolaudaci bude bazén otevřený na začátku června,“ řekl technický náměstek aquacentra Radek Musil. Voda v menším bazénu podle Musila prochází stejným způsobem čištění jako v tom vedlejším velkém. Jde nejprve přes jímku a pískové filtry. Na čisticím okruhu je pak osazená UV lampa, která ničí mikroby. Vodu následně dočišťuje chlor.

Na investiční akci za 65 milionů korun město nedosáhlo dotací. Pardubic se totiž dotkla dotační kauza kolem sportovišť, ve které figuruje bývalý šéf fotbalového svazu Miroslava Pelta. Ačkoliv bývalá náměstkyně ministryně školství Simona Kratochvílová za finanční příspěvek pro aquacentrum bojovala, peníze do městské kasy nedorazily.

Scroll to Top