V Brně otevřou první venkovní bazén

blank

Teploty tomu v těchto dnech nepřejí, ale provozovatelé brněnských koupališť se již připravují na horké dny. Jako první otevře střešní bazén akvaparku v brněnských Kohoutovicích, v Zábrdovicích pak 1. června.

„Vzhledem k dopravním komplikacím a uzavírkám chceme dosáhnout na alespoň třicet tisíc návštěvníků,“ sdělil vedoucí Koupaliště Zábrdovice Jan Solčány. Následně bude otvírat zmodernizované koupaliště Riviéra. Teplé počasí sice bude v dalších týdnech vybízet k návštěvě koupališť a rybníků, ale předem je vhodné si ověřit kvalitu vody. Ta totiž může v řadě případů způsobit řadu zdravotních komplikací.

Podle mluvčí středočeských hygieniků Dany Šalamunové se na kvalitě vody nejvíce podepisuje intenzita slunečního svitu, větru, počet srážek a její teplota. „Obecně platí, že pokud se bude držet počasí, kdy bude hodně slunečního svitu a málo dešťů, tak je větší pravděpodobnost, že se ve vodě budou tvořit sinice a bude méně kvalitní ke koupání,“ informovala dříve Šalamunová.

Zejména přemnožené sinice mohou být spouštěcím mechanismem pro kožní alergické reakce či podráždění očí. „Pokud se při pozření dostanou sinice, nebo jakékoliv znečištění do organismu, můžou způsobit střevní potíže. Fekální znečištění může přenést žloutenku typu A,“ zdůraznila mluvčí.

Ilustrační foto

Scroll to Top