Brněnský exprimátor Onderka se vrací do městské firmy

blank

Druhý muž ČSSD a brněnský exprimátor Roman Onderka nastoupí místo stranického kolegy Vlastimila Žďárského jako šéf dozorčí rady společnosti pro svoz a zpracování odpadu SAKO. Krok chválili radní, kteří fungují jako valná hromada této stoprocentně městské firmy. Kdo zastane post předsedy představenstva Brněnských vodáren a kanalizací, jenž Žďárský rovněž vykonával, však zatím není jasné.

„Roman Onderka je člověk, který byl od roku 2002 zastupitelem města a osm let primátorem. Myslím, že je to adekvátní náhrada za zkušeného doktora Žďárského,“ uvedl náměstek primátorky a zároveň šéf brněnské ČSSD Oliver Pospíšil. Onderka však v podzimních komunálních volbách nekandidoval ani do zastupitelstva. „Naši zastupitelé jsou v koalici a věci s nimi konzultuji, takže vazbu na Brno mám. Navíc dozorčí rada zasedá čtyřikrát do roka, takže mě to časově nezatíží,“ řekl Onderka.

Podle Pospíšila se o místo ve vodárnách uchází více kandidátů. Jedním z nich je údajně šéf představenstva Veletrhů Brno a městský zastupitel za ČSSD Jiří Oliva. O předsedovi představenstva BVK s největší pravděpodobností rozhodne v polovině května zastupitelstvo a s konečnou platností červnová valná hromada společnosti, v níž má Brno těsnou většinu. Kromě výše zmiňovaných společností Žďárský v minulosti působil v brněnském dopravním podniku či teplárně.

Scroll to Top