Praha chce posílit lodní linky, studii provede Ropid

blank

Součástí pražské MHD by mohly být další lodní linky, které by po Vltavě pluly v podélném směru. Radní zadají vypracování studie, která zhodnotí možné zavedení této dopravy. Řeku sice křižuje několik přívozů, ale všechny jezdí přes řeku napříč. Informoval o tom idnes.cz.

„Možnou formou rozšíření dopravní obsluhy by mohlo být zajištění pravidelné lodní dopravy, která by mohla zajistit alternativní obsluhu vltavských břehů a v některých lokalitách zajistit i nová spojení vltavských břehů,“ píše se v dokumentu. Projekt podporuje právě rostoucí množství aktivit konajících se na vltavských březích.

ROPID je organizátor Pražské integrované dopravy a zahájil činnost v prosinci 1993. Jeho založením vyvrcholil záměr města reagovat na probíhající společenské a ekonomické změny a vybudovat moderní integrovaný systém hromadné dopravy osob v hlavním městě Praze a jeho okolí. Základní kompetence organizace ROPID jsou například příprava dalšího rozvoje integrovaného dopravního systému a jeho vytváření, zpracování zásad organizace hromadné dopravy osob, objednávka vlaků na území Prahy nebo výběr dopravců nově zřizovaných linek formou veřejných obchodních soutěží.

Scroll to Top