Zmodernizované teplické Aquacentrum otevře veřejnosti

blank

Rozsáhlá rekonstrukce teplického Aquacentra je u konce. Město již představilo definitivní podobu plaveckého areálu, ve kterém nově vznikl Dětský svět s moderními atrakcemi a vyhřívanou vodou. Otevření je naplánováno na čtvrtek 25. dubna.

Návštěvníci si nově užijí 25metrový plavecký bazén. Podle ředitele areálu Michaela Parasky se konečná cena stavby vyšplhala na 315 milionů korun, ačkoliv se původně počítalo s cenou o 20 milionů nižší. Lidé mohou využít tři provozy. Tím prvním je samostatný plavecký bazén, kde hodina plavání vyjde na 60 korun. Dalšími provozy jsou Dětský svět, kde je čeká rekreační bazén s moderními atrakcemi a herními prvky, brouzdaliště, plavecký bazén i sauna.

„Do této zóny platí vstupné podle počtu hodin a lidí. Pokud budeme brát vstupné na hodinu, zaplatí dospělý 90 korun a dítě od 10 let 70 korun. Pokud ale jde rodič s dítětem, zaplatí dohromady 130 korun. Snažíme se zvýhodnit právě rodinné vstupné,“ uvedl Paraska.

Plovárnu město neodkoupí

Dalším místem Tepličanů k rekreaci a plavání měla být plovárna v Zámecké zahradě. Zastupitelé města ale odmítli objekt koupit, majitelé podle nich chtěli vyšší částku, než byli ochotni akceptovat. Koalice i opozice se přitom shodují, že by bylo dobré pozemky získat zpět. Obě bývalé plovárny byly v Teplicích v 90. letech z ekonomických důvodů uzavřeny. Vedení radnice sice začalo plánovat novostavbu u vodojemu na Nové Vsi nebo na Třešňovce, ale opoziční zastupitelé prosazují návrat do Zámecké zahrady, kde plovárna fungovala v letech 1932 – 1996. Majitelé za pozemky požadují necelých 27 milionů. Zastupitelé na to nepřistoupili. Jsou připraveni zaplatit maximálně 6,3 milionu.a

Scroll to Top