Environment Commerce postaví v Číně dvě čistírny za 750 milionů

blank

Společnost kontrakt s čínskou stranou podepsala v chorvatském Dubrovníku na summitu 16+1. Jedná se o projekty dvou čistíren odpadních vod, o třetím se v současnosti jedná.

„Pasivní obchodní bilanci s Čínou mají téměř všechny země, u Česka je ale saldo mimořádné. Musíme být obchodně agresivnější, vsadit na produkty s historií a prvotřídní kvalitou. Číňané umí zaplatit za něco, co je absolutní novinka a co ještě nestihli sami začít vyrábět,“ řekl budoucí ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček.

Význam Číny pro českou ekonomiku navíc podle Hospodářských novin zvyšují reexporty, kdy tuzemské firmy vyrábějí subdodávky pro zahraniční podniky, které finální produkty prodají v Číně. Nejčastěji jde o Německo. To je v Evropě největším obchodním partnerem Číny. Například automobilka Škoda Auto prodala loni do Číny 341 tisíc aut.

Společnost Environment Commerce vznikla v roce 1990 jako inženýrsko-dodavatelský privátní subjekt působící ve vodohospodářském odvětví. Navázala na pozitivní trendy výzkumu a vývoje v čistírenství, jejichž začátky mají kořeny ve VÚV TGM v Praze. Přes 25 let je dodavatelem čistíren odpadních vod v České republice a na světových trzích.

Ilustrační foto (moderní ČOV) 

Scroll to Top