Primátor Prahy Hřib: Voda má zásadní význam pro civilizaci

blank

Ve čtvrtek 2. května začne v Praze téměř měsíční výstava Voda a civilizace. Vysvětlí jedinečnost vody a ukáže expozice na dvaceti oboustranných panelech z různých koutů planety od řady autorů. Hlavními partnery jsou ministerstvo životního prostředí a Hlavní město Praha. Organizátorem a producentem je společnost Medialogue. Redakce vodarenstvi.cz se zaměřila také na komentáře k unikátní akci.

„Voda má zásadní a extrémně důležitý význam pro naši civilizaci. Musíme ji chránit a nakládat s ní tak opatrně, abychom ji mohli efektivně využívat nejen my, ale i další generace. Bez ní by to nešlo, nejde a nepůjde. Jsem moc rád, že se hlavní město Praha stalo partnerem akce, která má ukázat veřejnosti, jak klíčový a nezpochybnitelný význam voda má,“ uvedl primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib.

Partnerem projektu je společnost Veolia. „Ta proto poskytla od roku 2000 na stovky projektů v oblasti vědy, výzkumu, inovací, vzdělávání, či ochrany životního prostředí více než 1,5 miliardy korun. Kromě jiného intenzivně spolupracuje s českými ekology na projektu Mokřady – Vraťme vodu přírodě a také na akci Voda pro Afriku,“ upozornil generální ředitel skupiny Veolia pro střední a východní Evropu Philippe Guitard.

Producentka výstavy Olga Menzelová se tématem vody zabývá několik let a podle svých slov je ráda, že k realizaci dochází právě teď. „Máme za sebou suché léto i zimu a téma nedostatku vody, a především nehospodárné zacházení s vodou, je na pováženou. Mnozí z nás mají patrně pocit, že když otočí kohoutkem, tak voda z něj poteče navždy. A tato výstava nás má z tohoto omylu vyvést,“ řekla Menzelová.

Foto: Pražský deník 

Scroll to Top