Bývalý tenista Štěpánek vstoupí do společnosti No-H2O nabízející ruční mytí aut bez ...

blank

Radek Štěpánek do firmy vstoupí jako akcionář. Společnost nabízí mytí aut bez použití vody, což znamená, že v průměru ušetří 135 litrů vody za jedno umyté auto. Štěpánek se angažuje také v projektech regulace palivových aditiv.

„V České republice přibývá víc a víc zodpovědných spotřebitelů, kteří mají zájem opustit zaběhnuté postupy a vydat se šetrnější cestou. A to je i jeden z hlavních potenciálů podnikání v ekologických projektech, jako je No-H2O. Již brzy se dočkáme okamžiku, od kdy budou postupy šetrnější k přírodě zákazníky přímo vyžadovány, tak proč tomu nejít naproti,“ sdělil Štěpánek.

Technologie funguje na bázi nanočástic, které vytváří okolo nečistot a na povrchu celého vozu tenký film, ten je následně speciální utěrkou roztírán, čímž je nečistota odstraňována. Zároveň se na povrchu vytváří polymerová vrstva, která jej chrání před poškrábáním, ulpíváním nečistot a propůjčuje mu vysoký lesk. Takto lze mýt lak automobilů, motocyklů, jízdních kol, ale třeba i golfového vybavení bez jediné kapky vody. V praxi to znamená, že ošetření laku lze tímto způsobem provádět v podstatě kdekoliv a šetrně vůči životnímu prostředí.

Společnost No-H20 vznikla v Irsku v roce 2007 a za jejím vznikem stojí automobilový závodník GT3 Emmet O’Brien. Ten vychází ze zásady, že prakticky všechno lze vyčistit bez použití vody.

Scroll to Top