Vodácký sjezd Moravice v sobotu 13. dubna

blank

Vzhledem k aktuálnímu stavu naplněnosti zásobního prostoru nádrží Kružberk a Slezská Harta vodohospodáři povolili sjezd řeky Moravice, který se uskuteční 13. a 14. dubna. Povodí Odry také upozornilo, že v souvislosti s akcí zajistí oba dny zvýšený průtok 15 kubíků za vteřinu od nádrže Kružberk a průtok 2,5 kubíku od jezu Podhradí od sedmi do jedenácti dopoledne.

„Registrovaní účastníci mají povolení ke vstupu na pozemky Povodí Odry, které slouží jako nástupní a výstupní místa. Vzhledem ke zvýšeným průtokům za účelem sjezdu Moravice požaduje Povodí Odry v době konání akce po organizátorech zajistit odpovídající bezpečnost jezů řeky. Dále upozorňujeme, že v případě závažných provozních či povodňových situací budou vodohospodáři manipulovat na nádrži Kružberk dle příslušných ustanovení manipulačního řádu a vyhrazují si právo v těchto případech souhlas s uspořádáním sjezdu zrušit,“ zdůraznilo Povodí Odry.

 Úspěšný březnový vodácký sjezd Ostravice

Akce se konala 30. března. Sjezd vodohospodáři povolili vzhledem k stavu plnění nádrže Šance. Pro jeho uspořádání byl zaručen průtok zhruba 12 kubíků vody za vteřinu. V loňském roce bylo v Moravskoslezském kraji rušno kolem sjezdů Moravice. Povodí Odry totiž zrušilo červencový i srpnový sjezd řeky, což se řadě vodáků nelíbilo. Na vině byly extrémně nízké průtoky.

Scroll to Top