Evropský start-up ovládl švédský projekt na úsporu vody

blank

Společnost Mimbly se stala nejlepším evropským start-upem. Úspěch zaznamenala v kontinentálním finále soutěže Startup WorldCup, jejíž vyhlášení proběhlo v Konferenčním centru v Praze. Do celosvětového finále v USA se však dostal i český projekt MotionLab. Akce v Praze obsahovala zhruba 350 start-upů z více než 50 zemí a o vítězích rozhodovali jak čeští, tak světoví investoři.

Společnost Mimbly se zaměřuje na úsporu vody v domácnostech a do soutěže se přihlásila se start-upem v podobě speciálního zařízení, které lze připojit k jedné nebo více praček v domácnosti. Odpadní voda pak z praní prochází zařízením s filtrem. „Životnost filtru je přibližně tři roky,“ sdělila v Praze spoluzakladatelka společnosti Isabella Palmgrenová, podle které dosahuje úspora vody 50 až 70 procent. S návratností ceny se počítá do dvou let. Start-up také slibuje nižší zátěž pro čistírny odpadních vod.

Český Motionlab, který bude bojovat o celosvětové prvenství v USA, je cloudová platforma pro tvorby personalizovaných videí v objemu více než 10 tisíc videí a využíván je především pro reklamu. Start-upy jsou nové inovativní projekty nebo začínající firmy, které hledají investory pro další rozvoj.

Scroll to Top