Teplice bývalou plovárnu v Zámecké zahradě neodkoupí

blank

Zastupitelé města odmítli objekt koupit, majitelé podle nich chtěli vyšší částku, než byli ochotni akceptovat. Koalice i opozice se přitom shodují, že by bylo dobré pozemky získat zpět. Obě bývalé plovárny byly v Teplicích v 90. letech z ekonomických důvodů uzavřeny. Vedení radnice sice začalo plánovat novostavbu u vodojemu na Nové Vsi nebo na Třešňovce, ale opoziční zastupitelé prosazují návrat do Zámecké zahrady, kde plovárna fungovala v letech 1932 – 1996.

Majitelé za pozemky požadují necelých 27 milionů. Zastupitelé na to nepřistoupili. Jsou připraveni zaplatit maximálně 6,3 milionu. Větší část pozemků patří Miroslavu a Soně Gärtnerovým, kterým město nabídlo 5 milionů korun, což však odmítli. Opoziční hnutí Volba PRO! Teplice dříve prosazovalo, aby město bývalou plovárnu koupilo a postavilo tam venkovní koupaliště, což už však neplatí. Zastupitelstvo podpořeno zejména koaličními hlasy rozhodlo, že koupaliště bude na kopci u vodojemu na Nové Vsi. I tak však chce město pozemky získat.

O návrat plovárny Zámecká usilovala loni také petice. „Z debat je zřejmé, že lidé netouží po obrovském aquaparku, ale po dostupném koupališti, kde se budou moct v parných dnech svlažit,” uvedl jeden z organizátorů petice Adam Souček. Majitel areál získal od města v roce 1999 za 1,2 milionu. „Nejsou tam žádné dostupné plochy na parkování, které by oproti dřívější době stačily,“ reflektoval plán obnovení koupaliště v Zámecké zahradě zastupitel Pavel Tetřev.

Scroll to Top