Opočenské koupaliště čekají rozsáhlé opravy

blank

V příštím roce se obyvatelé Opočna dočkají zmodernizovaného koupaliště u rybníka Broumar. Lidé se mohou těšit nejen na moderní bazény, ale také na větší počet vodních atrakcí. Práce začnou na podzim. Radnice nechtěla obětovat koupací sezonu. Poslední rekonstrukcí prošlo koupaliště v roce 1995.

„Pracujeme na tom dva měsíce. A složité je to v tom, že zima odtrhá celé metry keramického obkladu a my ho musíme znovu přidělávat, musíme stěrkovat, beton je děravý. Takže je to docela velká investice, v řádech desetitisíců jen na materiálu,“ vysvětlil ředitel Technických služeb v Opočně Luboš Hradecký. Stávající dětský bazén nahradí dva obdélníkové bazénky ve dvou úrovních propojené skluzavkou a schody.

„Po rekonstrukci zůstane bazén stále ve velké části jako plavecký. A jeho část se promění na část s atrakcemi, která přinese zejména dětským návštěvníkům nové zážitky. A hlavní změna bude v tom, že bazény už nebudou s keramickým obkladem, ale budou vyloženy nerezovou vanou,“ uvedla za městský úřad v Opočně Renáta Černá.

Díky nim se sníží náklady na údržbu a také se podaří zamezit úniku vody. „Velice zajímavým prvkem bude přístřešek u dětského bazénu, který by měl poskytnout komfort rodičům s malými dětmi. Další investicí navíc bude rekonstrukce stávajících sociálních zařízení, které mají dnes návštěvníci k dispozici a které už nevyhovují současným standardům,“ doplnila Černá. Náklady byly vyčísleny na 30 milionů korun.

Scroll to Top