Řekněte si o peníze z dotačního programu Dešťovka

blank

Vodu do vyprahlé krajiny jen tak nevrátí ani zimní přívaly sněhu nebo jarní tání. Ministerstvo životního prostředí proto opět připomíná dotační program Dešťovka. Na lepší využívání dešťové vody po celém Česku přispívá až 105 tisíc korun. Městům a obcím nabízí rezort jednu miliardu z Operačního programu Životní prostředí v takzvané velké Dešťovce pro obce. I jim podle ministerstva přinese efektivní hospodaření s vodou lepší klima a úspory.

Na podzim 2018 přibylo do dotačního programu Dešťovka dalších 100 milionů korun. Domácnosti, které chtějí zachytávat dešťovou vodu pro zalévání zahrady, mohou získat příspěvek až ve výši 55 tisíc korun. Téměř dvojnásobek je připraven pro složitější systémy. Dotace se vztahují také na chaty a chalupy, pokud v nich lidé trvale žijí.

„Zatím máme za celou dobu trvání programu přijato přes 4 000 žádostí za 185 milionů. Nyní se startem stavební sezóny počet žádostí opět postupně roste a s nástupem teplých dnů očekáváme nárůst ještě výraznější. Rozpracováno je v systému aktuálně více než tři tisíce žádostí. Zájemci o dotaci by proto neměli s podáním žádosti příliš váhat,“ komentuje aktuální výsledky programu Richard Brabec.

Více informací najdou zájemci o příspěvek zde.

Scroll to Top