Karlovarské minerální vody hlásí rekordní rok

blank

Skupina Karlovarské minerální vody loni zvýšila své tržby na rekordních 8,8 miliardy korun. Meziročně tak šlo o osmiprocentní nárůst. Skupina působící v několika středoevropských zemích stáčí, vyrábí a prodává komplexní nápojové portfolio. Vlastní ji italská rodina Alessandra Pasqualeho.

Absolutní údaj o zisku celé konsolidované skupiny neuvádí. I s PepsiCo má obrat přes 14 miliard korun. Skupina Karlovarské minerální vody sděluje zpravidla pouze údaje o ukazateli provozního zisku EBITDA, a to jen v relativním vyjádření. Ten meziročně vzrostl o pětinu.Úřad pro ochranu hospodářské soutěže loni povolil koncernu Karlovarské minerální vody nákup českého zastoupení PepsiCo. Předtím již tak učinily úřady na Slovensku a v Maďarsku. ÚOHS se nákupem zabýval od dubna 2018.

V tuzemsku KVM vyrábí kromě minerální vody Mattoni pramenitou vodu Aquila a minerální vody Magnesia, Poděbradka, Dobrá voda a Hanácká Kyselka. Produkty vyváží do dvaceti zemí. Karlovarské minerální vody však musely kvůli spojení s Pepsi prodat značku Toma. Jednalo se totiž o podmínku, aby mohla společnost koupit českou i slovenskou pobočku PepsiCo a přitom nebyla narušena hospodářská soutěž.

Scroll to Top