Dvousetmilionová investice do jezera Milada na Ústecku

blank

Pracovat se bude na Tuchomyšlském okruhu, který získá asfaltový povrch. Zázemí u Milady najdou také záchranáři a bruslaři. Nový povrch bude mít i cyklostezka vedoucí okolo jezera. Postup prací je naplánovaný tak, aby co nejméně ovlivnil provoz v rekreační zóně.

Areál jezera spravuje státní podnik Palivový kombinát Ústí. V areálu vznikne centrální kanalizace, přípojky pitné vody pro hlavní pláž a elektrické a vodovodní přípojky. „Milovníci koupání se dočkají nových plovoucích mol, která více zpřístupní jezero plavcům a budou sloužit i jako přístaviště pro rekreační lodě. Počítá se také s ekomoly určenými zejména pro vodní ptáky. Ta budou umístěna po celém obvodu jezera,“ sdělila Deníku mluvčí PKÚ Hana Volfová.

Jedním z nejdůležitějších bodů akce bude zlepšení přístupnosti všech částí jezera zejména pro složky Integrovaného záchranného systému a bezpečnostní službu. „Zpevněnou komunikaci, která bude hotová ještě před oficiálním zahájením sezony, budou moci využívat také vyznavači in-line bruslí,“ řekla dále Volfová.

Dojde rovněž na čištění tří kilometrů koryta Modlanského potoka, sanace a každoroční opravy stávajících komunikací. Podnik Palivový kombinát Ústí také v současnosti oslovuje firmy, které chtějí letos poskytovat své služby na Miladě. Slavnostní zahájení rekreační sezony se uskuteční na Miladě 18. května a sezona zde bude ukončena 21. září.

Scroll to Top