PVK dokončily diagnostiku vodovodního řadu v Kamýku

blank

Obyvatelé Zimovy ulice v Praze 12 měli v druhé polovině února problémy s vodou. Ve vyšších patrech panelového domu o několika vchodech jim netekla někdy také několikrát týdně. Odborníci z Pražských vodovodů a kanalizací zjišťovali příčinu. 

„Obyvatelé domu si stěžují, že i několikrát týdně ve vyšších patrech přestane téct voda. Například tuto neděli to bylo v 10. patře třikrát,“ uvedla v únoru ke komplikacím místostarostka Prahy 12 Eva Tylová. Podle PVK vyšlo najevo, že za potížemi stojí jednak vadný ovládací prvek potrubí, takzvaná armatura, v dalším sledu pak zanesená sítka filtrů.

Vadná ovládací armatura měla uvolněné takzvané uzavírací sedlo, kvůli čemuž došlo na rohu ulic Pavlíkova a Zimova k havarijnímu výkopu, aby se situace dala do pořádku. „Závadu tohoto typu bohužel nelze zjistit běžnou manipulací prostřednictvím armaturního klíče, neboť se ovládací tyč armatury v takovém případě točí, jako kdyby armatura normálně fungovala,“ vysvětlily PVK.

Za problémy s vodou v Kamýku zřejmě mohly také problémy s čištěním sekundárních filtrů za vodoměrem, které jsou ve správě bytových domů. V některých vchodech totiž nebyly tyto filtry dostatečně vyčištěné. Podle PVK to může stát za poměrně vysokým úbytkem hydrodynamického tlaku. „Vyčištění všech filtrů na domovních rozvodech už je na majiteli nemovitosti,“ uvedly PVK ve zprávě pro radnici Prahy 12.

Scroll to Top