Karlovy Vary rozhodnou o bývalé vodárně

blank

S osudem vodárny má městu pomoci pracovní skupina. Areál dlouhodobě chátrá. Do jeho okolí však paradoxně míří mnoho lidí za sportem i procházkami. Karlovy Vary odkoupily vodárnu za 12 milionů korun v roce 2013. Další kroky však již neuskutečnily. Na Zaměří se na ni také Kancelář architektury města, která určí, jestli je vhodné komplex zdemolovat nebo opravit. Informoval o tom portál idnes.cz.

Pracovní skupina bude mít připravené dvě vize. K první patří Futura – Nová vodárna, kterou v roce 2018 odborná porota soutěže Stavba roku Karlovarského kraje vyhodnotila druhým nejlepším projektem. V tomto případě je cílem vznik moderního komerčního centra zaměřeného na volný čas nebo profesní a zážitkové aktivity. S druhým návrhem pak přišla skupina Kreativní region.

 „Naším záměrem je vytvořit ze staré vodárny kulturně společenské centrum Karlových Varů. Věříme, že má potenciál podporovat společenský život, dokáže zapojovat do svých aktivit místní lidi, firmy a organizace a tím také zajistit vícezdrojové financování jak investiční, tak provozní, “ uvedl Jiří Hanek z Kreativního regionu.

Lídr opozičních Pirátů Jindřich Čermák by uvítal k problematice veřejnou diskuzi, nikoliv upřednostňování zájmů lobbistů. Čermákovi se například nelíbí fungování pracovních skupin. „Jestliže současné vedení kritizovalo předchozího primátora, že vytváří spousty pracovních skupin, tak během necelého půlroku jejich počet výrazně rozrostl. Jistě, obhajoba bude, že skupiny jsou nyní zadarmo, ale princip zůstává stejný,“ řekl Jindřich Čermák, který je považuje za politické s absencí většího množství odborníků na danou problematiku.

Scroll to Top