Březík: VaK Zlín jsou na tom dnes ekonomicky nejlépe v historii

blank

Na konferenci ve Zlíně vystoupil předseda představenstva VaK Zlín Svatopluk Březík. Stejně jako předseda SOVAK ČR Oldřich Vlasák nejprve ocenil organizační tým akce a poděkoval nestorům konference.

„Jak všichni víte, tématika vodárenství na Zlínsku rezonuje v celé České republice. Jsem zlínský patriot a troufám si říct, že jsou na tom v současnosti naše vodárny, minimálně ekonomicky, nejlépe ve své historii,“ uvedl Březík. Zmínil klíčové projekty, které společnost v posledních měsících dokončila, a na kterých naopak v současnosti pracuje.

„K nejvýznamnějším investicím patřila rekonstrukce úpravny vody v Tlumačově. Z rozpracovaných staveb bych chtěl zmínit modernizaci čistírny v Kašavě, která se nachází nad slušovickým vodním zdrojem a projekt rekonstrukce Vlárského vodovodu.“

Březík také připomenul patnáctiletou spolupráci s Moravskou vodárenskou. „Společně hospodaříme, plánujeme, koordinujeme. Děláme to pro budoucnost vodárenství v regionu.“ Závěrem zdůraznil další významný projekt realizovaný v součinnosti s Moravskou vodárenskou. Ten spočívá ve výstavbě Řídicího a krizového centra.

Scroll to Top