Nová služba pro půl milionu lidí

blank

Vodárenská akciová společnost spustila novou službu VAS SMS info. Bezplatně ji mohou využívat stovky tisíc uživatelů na jižní Moravě a Vysočině.

„V případě plánované odstávky nebo nečekané havárie na vodovodní síti v místě bydliště budou lidé obratem informováni pomocí SMS zprávy nebo e-mailu. Dosud se o těchto událostech mohli dozvědět z internetových stránek nebo z informací vkládaných do schránek,“ uvedla mluvčí společnosti Iva Librová.

Služba je podle vodohospodářů už dostupná pro odběratele z více než 700 obcí okresů Brno-venkov, Blansko, Znojmo na jihu Moravy a Jihlava, Třebíč a Žďár nad Sázavou v Kraji Vysočina. Zájemci se k ní mohou zaregistrovat přes formulář nebo se přihlásit v zákaznickém informačním systému na internetových stránkách vodárenské společnosti.

Ta dodává pitnou vodu a odvádí a čistí odpadní vody pro více než půl milionu obyvatel v Jihomoravském kraji a v kraji Vysočina. K zákazníkům voda přitéká vodovodní sítí dlouhou více než 5 000 kilometrů a délka provozované kanalizační sítě je asi 3 000 kilometrů. Společnost provozuje 85 úpraven pitné vody a 152 čistíren odpadních vod, rozsahem své působnosti se řadí mezi deset největších vodárenských společností v České republice.

Scroll to Top