SVS zahájila modernizaci úpravny vody v Malešově

blank

Úpravna na Litoměřicku je od roku 1985 součástí skupinového vodovodu zásobujícího pitnou vodou Ústí nad Labem, Litoměřice, Terezín, Štětí a přilehlé obce. Slouží téměř 70 tisícům obyvatel. Pro SVS se jedná o nejvýznamnější investici roku. Vodohospodáři na ni vynaloží přes 200 milionů korun.
Primárním cílem bude odstranění železa z vody. „Stavební stav technologického zařízení odpovídá stáří. V havarijním stavu je i zastřešení budovy a část vystrojení van filtrů. A v části budovy jsou znatelné trhliny vlivem sedání konstrukce budovy,“ uvedl mluvčí společnosti Jiří Hladík. Podle Deníku se také zdemoluje nevyužívaná provozní budova v areálu a úpravy čekají i kalové laguny pod areálem úpravny, žumpa na splaškové vody a dešťová kanalizace. Akce má být kompletně dokončena na jaře 2021.
SVS plánuje v roce 2019 na investice a opravy téměř 1,7 miliardy korun. Na obnovu a modernizaci infrastrukturního majetku půjde 1,33 miliardy. SVS bude investovat do 239 staveb v 10 okresech. Dalších 337,5 milionu je určeno na potřebné opravy prostřednictvím provozovatele. Společnost vlastní 458 obcí a měst v Ústeckém a Libereckém kraji.

Scroll to Top