Vodárenství.cz partnerem Česko-dánských dnů vody 2019

blank

Ve dnech 18. – 20. března 2019 pořádá Velvyslanectví Dánského království Česko-dánské dny vody 2019. Cílem je otevřít dialog mezi českými a dánskými subjekty o snižování spotřeby vody a dalších vodohospodářských výzvách v průmyslové výrobě, ale i veřejném sektoru. Portál vodárenství.cz je mediálním partnerem akce.

Hlavní přínos Česko-dánských dní vody pro české subjekty
– Získání informací od předních dánských firem o tom, jak lépe hospodařit s vodou a související elektrickou energií
– Navázat vztahy s předními dánskými firmami, které rozvíjí dlouhodobě udržitelná a energeticky účinná řešení zohledňující vysoké nároky na kvalitu, energetickou a nákladovou efektivitu

Proč o hospodaření s vodou hovořit s Dánskem?
Vodohospodářské technologie jsou jednou z dánských předních kompetencí. Dánsko rozvíjí dlouhodobě udržitelná a energeticky účinná řešení zohledňující vysoké nároky na kvalitu, energetickou a nákladovou efektivitu.

Jaké dánské společnosti se zúčastní Česko-dánských dní vody 2019?
 – Danfoss (pobočka v Praze)
– DANWELL
– DHI  (pobočka v Praze)
– Grundfos (pobočka v Olomouci)
– Hexa-Cover
– Kamstrup
– Liqflow
– Westcome Heat Exchangers
– BWT HOH

Program akce
V pondělí 18. března dorazí dánská delegace do Prahy, kde ji čeká řada setkání se zástupci ministerstev a dalších odborníků na hospodaření s vodou. Dánská delegace bude mít odpoledne možnost pohovořit o největších výzvách Česka se zástupci ze Stálé senátní komise VODA-SUCHO. Během Česko-dánských dní vody 2019 bude naše velvyslanectví s partnery pořádat dvě konference, první 19. března v Mladé Boleslavi a 20. března v Plzni.

Více informací zde. 

Scroll to Top