Vodárna Plzeň zve na prohlídky svých areálů

blank

Při příležitosti Světového dne vody si lidé v sobotu 30. března budou moci prohlédnout například úpravnu vody v Malostranské ulici a čistírnu odpadních vod v Jateční ulici. Hodinové exkurze jsou v obou areálech pro zájemce zdarma.  První začne v deset hodin a poslední ve tři odpoledne. Zájemci se mohou registrovat zde. Pro děti i dospělé je připraven zábavný program.

„Děti se při oslavách Světového dne vody mohou pobavit v laboratoři výrobou slizu, zkusit malování na obličej, projít vodní stezkou nebo využít skákací hrad. Všem bude k dispozici vodní bar i promítání krátkých filmů o tom, čím vším musí voda projít, než se dostane z řeky Úhlavy do vodovodních kohoutků a přes čistírnu odpadních vod zpátky do přírody. Na čistírně odpadních vod bude na děti čekat skákací hrad a malování na obličej,“ zve Vodárna Plzeň.

Světový den vody se koná každoročně k upoutání pozornosti na význam vody a potřebu obhajovat udržitelné nakládání s vodními zdroji. Tradice byla založena v roce 1993, kdy byl Valným shromážděním Organizace spojených národů 22. březen vyhlášen Světovým dnem vody. Oslavy jsou spojeny s množstvím akcí určených pro veřejnost, při kterých je možné navštívit mnohdy jinak nepřístupná místa spojená s vodou.

Scroll to Top