Středočeský a Ústecký kraj chtějí lákat turisty na Vltavu a Labe

blank

Řeky jsou pro turistické využití jako dělané, obě hejtmanství si to uvědomují. Například radní ve středních Čechách mají jasno. Schválili projekt Marketingová podpora pro poskytovatele služeb cestovního ruchu na významných vodních cestách v Ústeckém a Středočeském kraji, tak i memorandum o spolupráci, které uskutečnění usnadní. Informoval o tom Deník.

„V posledních letech bylo vybudováno velké množství přístavišť, půjčoven lodí, vodních skútrů, center pro vodní lyžování a marín, které umožňují dlouhodobější kotvení i ubytování. Provozovány jsou také pravidelné turistické linky lodní dopravy,“ zdůraznil středočeský radní pro oblast regionálního rozvoje, cestovního ruchu a sportu Martin Draxler.

Podle něj by měli být hlavními řešiteli Ústecký kraj a Destinační agentura České středohoří, Středočeský kraj a jeho centrála cestovního ruchu by se v případě souhlasu zastupitelů staly partnery. Celkové náklady na propagaci vodní turistiky ve Středočeském kraji jsou propočteny na 5,1 milionu korun.

„Destinační agentura České středohoří a Ústecký kraj se budou podílet částkou 2 613 610 korun,“ doplnil Draxler. Společnou propagaci obou řek podporuje náměstek hejtmanky Středočeského kraje Miloš Petera. „Ukazuje se, že by nově vznikající přístaviště měla mít dobré využití,“ řekl Petera.

Scroll to Top