Jihomoravský kraj daruje vodním záchranářům 2,5 milionu

blank

O dotaci pro vodní záchranáře rozhodli krajští radní. Peníze připadnou částečně na investice a provoz. Téměř 700 tisíc korun obdrží záchranáři na Nových Mlýnech na Břeclavsku. Finanční prostředky si rozdělí více subjektů.

„Peníze půjdou například vodním záchranářům na Brněnské přehradě, ale také na Vranovské přehradě a na Nových Mlýnech,“ vyjmenoval hejtman Bohumil Šimek. Podporu získají i záchranáři na nádrži u řeky Křetínky, kde je využijí na nákup vybavení, ale i úpravu stávajících prostor. V roce 2018 kraj přispěl čtyřmi miliony korun na stavbu nové záchranné stanice na Nových Mlýnech.

V září 2017 také kraj uvolnil 50 000 eur na pomoc Zadarská župě v Chorvatsku, kterou postihly nejhorší povodně za posledních třicet let. „Zadarská župa je naším partnerským regionem více než deset let a máme zde navázané velmi úzké vztahy. Proto jsme poslali dopis jejím představitelům, abychom zjistili, jaká forma pomoci bude nejefektivnější. Výsledkem je částka, kterou jednohlasně schválilo zastupitelstvo kraje, a já věřím, pomůže při obnově postižených oblastí,“ sdělil tehdy Bohumil Šimek. Odhady hovořily o škodách 3,5 miliardy korun.

Ilustrační foto 

Scroll to Top