Jižní Čechy: Studenti pěti zemí se poznávají pomocí vodních témat

blank

Gymnázium J. V. Jirsíka v Českých Budějovicích přivítalo studenty z několika evropských zemí, kteří zde pobývají díky programu Erasmus. Na gymnáziu se setkali studenti z České republiky, Itálie, Rumunska, Portugalska a Turecka. Informoval o tom Českobudějovický týden.

Škola podobná setkání hostí popáté. Podle vyučující Hany Hruškové je tentokrát akce rozvržena na dva roky, završí se v květnu a společným tématem vzájemných setkání je voda.

Pro studenta každé země je tématika vody zaměřena na jinou oblast. Například v Portugalsku to je moře a znečištění, v Rumunsku další aspekty ekologie, v České republice voda v umění a problematika vodních zdrojů. Během týdenního programu v Českých Budějovicích byli studenti přivítáni na radnici a prohlédli si vodárenskou věž. Poté zamířili na Želivku nebo do Třeboně, kde viděli expozici rybníkářství nebo rybník Svět.

„Celý týden byl tak naplněn zajímavým a poučným programem, který byl slavnostně završen pátečním slavnostním obědem. Myslíme si, že pro všechny účastníky to byla zajímavá zkušenost a snad jsme si odnesli i nějaké nové poznatky a zkušenosti,“ řekla k zakončení programu na jihu Čech septimánka Michaela Wipplingerová.

Scroll to Top