V pražském Kamýku neteče lidem ve vrchních patrech voda

blank

Obyvatelé Zimovy ulice v Praze 12 mají problémy s vodou. Ve vyšších patrech velkého panelového domu o několika vchodech jim totiž neteče i několikrát týdně. Odborníci z Pražských vodovodů a kanalizací v těchto dnech zjišťují příčinu. Veolia uvedla, že za tím může být několik faktorů.

„Obyvatelé domu si stěžují, že i několikrát týdně ve vyšších patrech přestane téct voda. Například tuto neděli to bylo v 10. patře třikrát,“ uvedla ke komplikacím místostarostka Prahy 12 Eva Tylová. Problémům se věnuje jak Pražská vodohospodářská společnost, tak Pražské vodovody a kanalizace. Právě PVK podle mluvčího Tomáše Mrázka provádějí diagnostiku sítě.

„Šetření stále probíhá, situaci navíc komplikuje skutečnost, že se nízké tlaky místy týkají nejen tlaků studené, ale i teplé vodě. Prověřujeme výstupní tlaky čerpací stanice ve vazbě na výškové umístění předmětných objektů, měříme tlaky na síti s cílem prověřit a diagnostikovat situaci v širších souvislostech,“ popsala mluvčí Veolie Marcela Dvořáková.

Společnost také uvedla, že za nízkým tlakem vody může stát skrytá porucha na vodovodním řadu, při které voda uniká do země. Problém sice není možné odhalit okem, ale v takovém případě jde o významný únik vody, kvůli kterému k tlakové ztrátě dochází. „Pracovníci vyjedou a prověří vodoměrnou soustavu. V případě, že jde o více domů, zahájí průzkum vodovodní sítě a měření tlaků na síti s cílem najít například skrytou poruchu, kterou pak opraví,“ doplnila Dvořáková.

Scroll to Top