SmVaK Ostrava podporují zaměstnance aktivní v neziskové sféře

blank

Vodaři v programu Plaveme v tom spolu! rozdělí čtvrtým rokem po sobě mezi zaměstnance, kteří usilují o zvýšení kvality života ve svém regionu aktivitou v neziskovém sektoru, částku 200 000 korun. Informoval o tom mluvčí SmVaK Ostrava Marek Síbrt.

„Nakonec jsme se rozhodli podpořit devatenáct projektů. Je patrné, že během uplynulých let zaměstnanci získali cenné zkušenosti a projekty, pro které žádají podporu, jsou svým obsahem stále kvalitnější a žádosti zpracované na vyšší úrovni. Podpora letos směřuje do programů pro volnočasové a sportovní aktivity dětí a mládeže, do ochrany přírody a ekologie, ale také například kultury a bezpečnostně-sociální oblasti,“ zdůraznil generální ředitel SmVaK Ostrava Anatol Pšenička.

Jaké volnočasové aktivity zaměstnanců získaly podporu? „Příspěvek na nákup vybavení nebo organizaci soutěží například dostaly dětské oddíly sborů dobrovolných hasičů v Bohumíně, Českém Těšíně nebo Havířově. Rodiny s dětmi ocení podporu letních táborů spolků Pathfinder a českotěšínské Filadelfie nebo sportovního soustředění klimkovických badmintonistů. Na nové sportovní vybavení dosáhnou malí fotbalisté v Darkovičkách, Brušperku nebo Vítkovicích. V Havířově bude moci opět proběhnout předvánoční koncert duchovní hudby sboru Canticorum Moravia, který si pro letošní rok navíc připravil nastudování České mše vánoční Jana Jakuba Ryby. V Loučné nad Desnou se bude s vodárenským přispěním konat festival dětských pěveckých sborů Loučenská vločka,“ vyjmenoval mluvčí společnosti Marek Síbrt.

Díky finanční podpoře SmVaK Ostrava rovněž proběhne obnova studánek v okolí Hradce nad Moravicí pod taktovkou místní organizace Matice Slezské. Pomoci se také dočká třeba činnost komunitních intervenčních psychosociálních týmů organizace ADRA, které zasahují v krizových a mimořádných situacích nejen v moravskoslezském regionu.

Podle Anatola Pšeničky se společnost do programu pustila před čtyřmi lety a neměla tehdy přesnou představu, jakým směrem se bude z hlediska svého zaměření ubírat. Od té doby se podařilo realizovat desítky různorodých projektů, které mají příznivý dopad na sociální situaci lidí, volnočasové a sportovní aktivity mládeže nebo životní prostředí. „Vážím si toho, že máme v naší společnosti lidi, kterým není lhostejný život ostatních a záleží jim na kvalitě prostředí, v němž žijí. A o tom, jak prožít život aktivněji, smysluplněji nebo veseleji pouze neteoretizují, ale sami k tomu elánem, nasazením a aktivitou přispívají,“ doplnil Pšenička.

Společnost Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava je největším dodavatelem pitné vody ve více než milionovém regionu a patří mezi nejvýznamnější vodárenské firmy v České republice.

Scroll to Top