Úvěr až ve výši 180 milionů na plaveckou halu

blank

Louny si pravděpodobně vezmou úvěr na plaveckou halu, za kterou zaplatí 265 milionů korun. Ze svých prostředků radnice uvolní zhruba 85 milionů, zbytek chce pokrýt prostřednictvím půjčky. Podle Romany Krameriusové z ekonomického odboru lounské radnice je předpoklad, že by se úvěr splácel po dobu devíti let do roku 2029. Stavět se začalo v listopadu, hotovo má být na jaře 2020. Informoval o tom Žatecký deník. 

Žádost o příspěvek na výstavbu haly poslaly Louny v závěru loňského roku. Verdikt, zda uspěly, však zatím nepadl. O výstavbě bylo rozhodnuto již před několika lety. Podle radnice by sice město mohlo celou akci uhradit ze svého, ale nezbyly by mu prostředky na další nutné projekty. „Asi by nebylo dobré dát všechny peníze na stavbu nové plavecké haly, musíme si nechat nějakou rezervu,“ okomentoval financování bývalý starosta a dnešní zastupitel Radovan Šabata.

„Navzdory počasí, které postup prací u stavby plavecké haly trochu omezuje, se na místě pokračuje v dalších úpravách. Začaly práce na drenáži a ležaté kanalizaci, probíhají přípravy pro montáž věžového jeřábu. Výrobní dokumentace výztuže základové desky je dokončena a výztuže byly zadány do výroby,“ informovala lounská radnice. Úvěry na Lounsku si obvykle berou zejména menší obce. V poslední době se jedná hlavně o půjčky na obnovu a výstavbu kanalizací.

Ilustrační foto 

Scroll to Top