Vyšlo první letošní číslo čtvrtletníku SmVaK Ostrava Z první ruky

blank

Vodohospodáři se v něm vrací k 60. výročí zrodu Ostravského oblastního vodovodu jako páteřního výrobního a distribučního systému pro zásobování regionu pitnou vodou, který oslavili před Vánoci. Hlavními tématy magazínu jsou však vzrůstající investice do vodárenské infrastruktury. V čísle také najdete nejvýznamnější stavby v oblastech působnosti společnosti.

Nejvýznamnější vodárenská společnost v Moravskoslezském kraji, Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava, hlásí pro příští rok největší objem investic v historii – 657 milionů korun. Meziročně je to o 127 milionů korun více.

„Nezapomínáme ani na náš region a zaměstnance. V časopisu najdete příběhy a projekty neziskových organizací, které byly podpořeny v našem grantovém programu Plaveme v tom spolu! Tyto spolky získaly podporu díky tomu, že v nich ve svém volném čase aktivně a obvykle bez nároku na odměnu působí naši zaměstnanci. V programu pokračujeme i letos,“ uvedl mluvčí společnosti Marek Síbrt.

Časopis se také věnuje dalším tématům, jako jsou odstranění bývalé úpravny vody v Bohumíně, vítězství v koncesním řízení v Neplachovicích nebo změny pro zákazníky při přechodu na bezhotovostní platby v zákaznických centrech a obchodních místech. Společnost je největším dodavatelem pitné vody ve více než milionovém regionu.

Magazín online zde.

Scroll to Top