Český Krumlov vyčkává s koupí čistírny odpadních vod

blank

Schválit podání nabídky na odkup čistírny odpadních vod ve Větřní byl hlavní bod programu lednového zasedání krumlovských zastupitelů. Jednání o investici takzvané investici století, jak se o akci na jihu Čech hovoří, se o měsíc odkládá. Kolem nákupu je mnoho otázek. Město se nechce unáhlit.

Čistírna patří papírnám, které jsou však v insolvenci. Koupě čistírny za 230 milionů by byla financována z dlouhodobého bankovního úvěru s předpokládanou dobou splácení úvěru cca 15 let. Nová čistírna s kanalizací by vyšla na 330 milionů. Došli jsme k závěru, že bude rozumné absolvovat diskuzi, zaznamenat případně další otázky a výstupy. Během února připravíme další podrobné podklady, než předložíme zastupitelstvu ke schválení vlastní koupi,“ vysvětlil starosta města Dalibor Carda.

Na zadní vrátka myslí i ve Větřní. „Pokud se vlastníkem stane někdo, kdo se bude opět chovat jako spekulant, vybudujeme si vlastní čistírnu. Máme na to prostředky i prostory,“ zdůraznil na jaře místostarosta Větřní Pavel Štindl.

Scroll to Top