Stav mostu u nemocnice v Třebíči se zhoršil, do nosníků zatéká voda

blank

Most v Hrotovické ulici u třebíčské nemocnice je v havarijním stavu, což ukázala pravidelná prohlídka, kterou dal zpracovat Kraj Vysočina. Hejtman již jednal se zástupci města. Oprava je bezodkladná. Náklady na ni se odhadují na desítky milionů.

„Jedním z největších problémů je degradující beton. Tyto špatné výsledky nám potvrdilo diagnostikou také Vysoké učení technické v Brně,“ řekla technička Krajské správy a údržby silnic Monika Vavřínková. Most z roku 1995 převádí dopravu nad železnicí a cestou vedoucí k První brněnské strojírně. Je tvořen deskovou konstrukcí sestavenou z patnácti předpjatých prefabrikátů dlouhých osmnáct metrů.

Podle Vavřínkové se na mostu výrazně podepsalo 23 let náročného provozu a letošní zima. Denně přes něj přejede třináct tisíc aut, z toho asi dva tisíce nákladních. Most navíc navazuje na frekventovanou silnici I/23. Vlastníkem je Kraj Vysočina, který rozhodne o dalších krocích. „Budeme hlídat termíny prací, aby stavba probíhala co nejrychleji. Současně posílíme dohled městské policie na objízdných trasách,“ řekl starosta Pavel Pacal.

Scroll to Top