ČEZ Teplárenská stoprocentním vlastníkem ITX MEDIA

blank

Jedná se o první letošní akvizici společnosti ČEZ Teplárenská. ITX MEDIA vlastní a provozuje 22 tepelných čerpadel ve dvou teplických lokalitách. Jde o Novou Ves a Trnovany, kde tepelná čerpadla dodávají teplo pro teplou vodu pro byty ve správě SBD Mír Teplice.

„Navazujeme tak na naši předchozí akviziční činnost, díky níž například na severu Čech zajišťujeme dodávky tepla a teplé vody v Klášterci nad Ohří, Jirkově či Krupce. Ve východních Čechách je to například Vrchlabí a v západních Nejdek v Krušných horách,“ uvedl vedoucí útvaru akvizic ČEZ Teplárenská František Macek.

Firma dnes zásobuje přibližně 7 500 odběrných míst a kromě více než 132 000 domácností jsou odběrateli tepla i nemocnice, úřady, školy a průmyslové podniky. Působí v Ústeckém, Karlovarském, Středočeském, Pardubickém, Královéhradeckém, Moravskoslezském a Jihomoravském kraji, odkud také exportuje teplo z Elektrárny Hodonín do slovenského Holíče.

Zájem o všechny akcie Tepelného hospodaření Ústí nad Labem

Ústecké zastupitele čeká nelehký úkol. Musí se vypořádat s nabídkou na možný odprodej menšinového podílu v Tepelném hospodářství. Většinový podíl 55,83 procenta drží ČEZ Teplárenská. Ta předložila nabídku, že zbývajících 44,17 procenta odkoupí. Nabídku předložila městu již před třemi lety a v listopadu 2017 zájem potvrdila.

„Zájem společnosti o odkoupení podílu v THMÚ od města Ústí trvá. Cena bude závislá na výši ocenění podílu,“ opětovně potvrdil zájem teplárenské společnosti mluvčí Ota Schnepp. Výnosy Tepelného hospodářství činí ročně kolem půl miliardy korun a kromě bytů dodává teplo a teplou vodu do školek, obchodních center, zdravotních středisek či domovů pro seniory. Magistrát chce nejprve podíl nechat ocenit. Někteří zastupitelé se obávají růstu cen.

Scroll to Top