Aquapalace v Čestlicích má virtuální novinku

blank

Čestlický Aquapalace láká na virtuální tobogán. Ten přináší návštěvníkům možnost se za jízdy přenést do vesmíru nebo na oblohu. Tobogán Magic Tube poskytuje i díky speciálním vodotěsným brýlím 360stupňový pohled do okolního prostředí. Synchronizace pohybu a obrazu je docíleno díky sledovacímu systému, který byl vyvinut přímo pro tento účel. Poprvé se novinka vyvinuta v centru světového IT, americkém Silicon Valley, objevila ve vodním světě Galaxy Erding v sousedním Německu.

Na projektu pracovaly americká společnost Ballast VR a německá Wiegand Maelzer. „Poslední překážkou, která dosud bránila užít si virtuální realitu naplno, bylo omezení pohybu. Atrakce VR slide je první svého druhu, která toto překonává. Spatřujeme v ní začátek nové éry vodní zábavy, která bude v budoucnu raketově růst,“ uvedl zástupce dodavatele technologie distribuční společnosti Wiegand Maelzer Sirko Adler.

Podle generální ředitelky Aquapalace Praha Vladany Horákové virtuální realita na tobogánu zprostředkovává lidem novou dimenzi vodní zábavy, která u nás dosud neměla obdoby. „Jsme proto velice rádi, že tuto výjimečnou atrakci můžeme nabídnout našim návštěvníkům jako první. Posouvat limity zábavy a udávat trendy je naším dlouhodobým cílem a naplňuje vizi být nejzábavnějším aquaparkem široko daleko,“ sdělila Vladana Horáková.

Zdroj, foto: denik.cz 

Scroll to Top