Uherské Hradiště: Modernizace aquaparku za půl milionu

blank

Výměna dvou řídicích jednotek na dávkování bazénové chemie čeká Aqupark Uherské Hradiště. Loni se částka za modernizaci v areálu krytých bazénů vyšplhala na dva miliony korun. Stěžejní opravy vzduchotechniky či problémy s prosakováním vody skrze podlahy přitom aquapark podle Slováckého deníku ještě čekají. Ty město totiž reklamovalo u zhotovitele stavby, s nímž vede soudní spory.

„Výměna řídicí jednotky je nutná kvůli jejímu opotřebení, nejedná se tedy o vadu, kterou by město reklamovalo u dodavatele. Financována bude z vlastních výnosů aquaparku,“ uvedl mluvčí uherskohradišťské radnice Jan Pášma. V roce 2018 se při pravidelné zářijové odstávce kvůli údržbě vybudovala v aquaparku nová sauna, ale hlavní práce na nejproblematičtějších závadách se zatím odkládají.

„Technický stav areálu je stabilizovaný. K mimosoudnímu vyrovnání se zhotovitelem stavby a městem zatím nedošlo, takže se čeká na vyřešení soudních sporů, které zatím nemají stanoveny ani termín jednání,“ upřesni Pášma. Podle ředitele aquaparku Jiřího Durďáka by mělo k výměně dvou řídicích jednotek dojít ještě v lednu. „Jejich výměna se uskuteční za plného provozu, aniž by došlo k jakémukoli omezení pro návštěvníky,“ řekl Durďák.

Scroll to Top