Povodí Odry vypsalo tendr za 125 milionů korun

blank

Povodí Odry vypsalo tendr na opravu opevnění koryta přivaděče z Vyšních Lhot do Žermanic. Lhůta pro doručení nabídek nebo žádostí o účast je 1. února 2019.

V prosinci podnik také ukončil výstavbu menšího suchého poldru Loděnice na Opavsku za více než 30 milionů korun. Stavba má ochránit obec Holasovice a místní část Loděnice před povodněmi na toku Lipinka až do úrovně stoleté vody. Stavební práce začaly v březnu 2017. Projekt byl financován ze státního rozpočtu ČR prostřednictvím programu ministerstva zemědělství 129 260 Podpora prevence před povodněmi III. Zhotovitelem bylo sdružení POHL cz, Zvánovec a VHS-Vodohospodářské stavby.

V souvislosti s komplexní ochranou obcí na horním toku řeky Opavy byly v roce 2017 dokončeny i suché nádrže Lichnov III a Lichnov V. Letos podnik dokončí stavební práce na suché nádrži Jelení.

Povodí Odry působí na rozloze 6252 kilometrů čtverečních, kde leží 1111 kilometrů významných vodních toků. Podnik spravuje 8 údolních nádrží, 3 gravitační převody vod, 31 malých vodních nádrží a provozuje 80 jezů a 9 malých vodních elektráren.

Scroll to Top