V Pelhřimově bruslí v centru města, nepotřebují vodu ani mráz

blank

Lidé v Pelhřimově mají novou zábavu. Přímo na Masarykově náměstí je zájemcům k dispozici mobilní umělé kluziště se syntetickým ledem. „Nepotřebuje vodu ani přívod elektřiny, je odolné vůči teplotním výkyvům a povětrnostním vlivům,“ vysvětlila mluvčí radnice Andrea Unterfrancová. Kromě kluziště obyvatele potěšilo i zlevnění vody.

Speciální kluziště zde bude stát tři týdny. Najednou se na něj vejde sedmačtyřicet bruslařů. Počet bývá striktně hlídán. Sportoviště je přístupné zdarma. Loni se z něj těšili lidé v Pelhřimově také. Radnice si tak ověřila, že syntetický led složený z plastových ploch spojených navzájem pomocí drážkového systému či soustavou klínových spojů prakticky nevyžaduje údržbu.

Jinou pozitivní zprávu si obyvatelé města dozvěděli již v září. Radnice totiž oznámila snížení ceny vody. V Pelhřimově lidé platí dokonce nejméně ze všech okresních měst na Vysočině. Od 1. října 2018 jde o 69 korun a 92 haléřů za kubík.

Zlevnění vysvětlil starosta František Kučera. Podle něj městu dobrá ekonomická situace umožňuje zvýšení ceny stočného kompenzovat zlevněním ceny vodného, což má pro konečného odběratele nulový efekt. V Pelhřimově ceny vody schválili na základě podmínek dotace Státního fondu životního prostředí České republiky na rekonstrukci Čistírny odpadních vod Pelhřimov a na základě smlouvy provozně souvisejících vodovodů s městem Horní Cerekev.

Scroll to Top