Beroun opraví bazén za desítky milionů korun

blank

Modernizace bazénu na Velkém sídlišti by měla začít v září a skončit v roce 2020. Stavební povolení by měl projekt získat začátkem února. Bazén již letos v létě nemusí být kvůli špatnému stavu vodního hospodářství zprovozněn.

Bazén se stavěl v 70. letech minulého století a otevřen byl v roce 1980. Město do něj před téměř 20 lety jednorázově investovalo čtyři miliony korun, v letech 2003 až 2007 vynaložilo dalších 2,7 milionu korun na částečnou výměnu rozvodů a obkladů a v roce 2015 nechala radnice za milion korun vyměnit pískové filtry. Ročně jej navštíví zhruba 10 tisíc lidí.

Cena vody zdražuje o inflaci 

Vodné a stočné se v Berouně letos zvýší o inflaci, o 2,5 procenta. Podle ředitele vodáren Jiřího Paula se v mnoha položkách daří šetřit náklady nebo je alespoň nezvyšovat. Zásadní vliv na to podle něj mají investice do obnovy, které snižují potřebu oprav a zvyšují hospodárnost provozu.

 VaK Beroun jsou největším vlastníkem a provozovatelem vodohospodářského majetku na Berounsku a Hořovicku. Působí dále na Příbramsku a v oblasti Prahy – západ. Společnost vlastní majetek za zhruba miliardu korun a zásobuje pitnou vodou více než 90 tisíc lidí, odvádění odpadních vod zajišťuje pro 65 tisíc obyvatel. Majoritním vlastníkem je rakouská ENERGIE AG BOHEMIA a dalšími akcionáři jsou města a obce v regionu, z nichž největšími jsou Beroun, Hořovice, Králův Dvůr, Zdice a Žebrák, která drží 26,79 % akcií.

Ilustrační foto

Scroll to Top