Krušné hory jako pomůcka pro výuku zeměpisu i přírodopisu

blank

Svazek obcí regionu s Ústeckým krajem a destinační agenturou připravily pro základní školy z kraje speciální výlety na atraktivní místa hor spojené s aktuálně probíraným učivem ze zeměpisu, dějepisu či přírodopisu.

Žáci mohou navštívit Severočeské doly, litvínovskou skládku Celio nebo společnost Unipetrol, která je jediným tuzemským zpracovatelem ropy. Vedle toho budou mít také školy možnost vybrat si z témat voda, příroda či historie Krušných hor.

„Chceme, aby děti region dobře poznaly a výlet měl smysl i pro prohloubení učiva základní školy. Zejména u tématu průmysl Krušných hor spolupracujeme se zaměstnavateli, kteří nabízejí školám exkurze ve svých provozech,“ řekl předseda svazku obcí Krušných hor David Kádner. Veřejnost může také nově využít průvodce po židovských památkách v Krušnohoří.

„Na průvodci jsme spolupracovali s Oldřichem Látalem, dlouholetým předsedou Židovské obce Teplice, který letos na jaře náhle zemřel. Díky němu jsou v průvodci opravdu ta nejzajímavější místa, která území od Chomutova po Teplice nabízí,“ uvedla Eva Maříková z Destinační agentury Krušné hory.

Scroll to Top