SVAS: Cena vody pro rok 2019 se nemění

blank

Představenstvo vlastnické společnosti Vodárny Kladno – Mělník rozhodlo, že i v následujícím roce budou odběratelé platit za vodné a stočné stejně jako letos – 92,92 koruny za metr krychlový. Na podzim 2017 odkoupily VKM od Veolie třetinový podíl ve Středočeských vodárnách.

„To, že se podařilo udržet stejnou cenu vodného a stočného jako v letošním rokem, je výsledkem jednání mezi vlastnickou společností VKM a provozní společností Středočeské vodárny. Nezvyšovat cenu vody je v souladu s prioritami naší společnosti a s přáním drtivé většiny akcionářů VKM. To, že již od roku 2015 se cena vody nemění, považuji za velký úspěch nejen pro obyvatele Kladna, ale i pro všechny zákazníky Středočeských vodáren,“ okomentoval rozhodnutí předseda představenstva VKM Milan Wolf.

Cena za 34% podíl SVAS činila loni pro VKM zhruba 200 milionů korun. Důležitým krokem v úpravě vztahů mezi vlastnickou a provozní společností byla dílčí změna Smlouvy o nájmu a provozování vodohospodářské infrastruktury. Středočeské vodárny budou provozovat majetek VKM do roku 2034.

Ilustrační foto 

Scroll to Top