Předvánoční charitativní akce za účasti Středočeských vodáren

blank

Letos to bylo po deváté, co klienti chráněné dílny a speciální základní školy Nadačního fondu Slunce pro všechny prodávali svoje výrobky v prostorách Středočeských vodáren. Akce byla podle vodohospodářů úspěšná. Nadační fond si totiž z vodárny odvezl 31 036 korun.

Týden před adventem tradičně očekávali zaměstnanci Středočeských vodáren prodejní akci, kterou pořádají vodárny ve spolupráci s Nadačním fondem Slunce pro všechny. Podle mluvčí společnosti Lenky Kozlové byly letos novinkou zavařeniny, ovocné křížaly, dárkové kazety se svíčkami, přírodní mýdla a cukroví všeho druhu.

„Podle toho, jak cukroví bylo rychle vyprodáno, se ukázalo, že zaměstnanci ten den zapomněli na svoje diety a vesele se vrhli na dobroty ze Slunce,“ uvedla Kozlová. V prvním roce se prodaly výrobky za pět tisíc korun. Při devátém ročníku to bylo za šestkrát tolik.

„Do Středočeských vodáren se každý rok moc těšíme. Takový zájem o výrobky našich klientů nikde jinde na prodejních akcích nezažíváme. Ještě než stačíme vybalit všechny svoje výrobky, většina je zaměstnanci vodárny rozebrána. Největší poptávka je každoročně po adventních věncích a cukroví všeho druhu. Finanční prostředky za prodej použijeme na podporu sociálně slabších dětí a žáků školy Slunce a uživatelů sociálních služeb Centra služeb Slunce všem,“ řekla Martina Ebertová z NF Slunce pro všechny. Od pilotního ročníku charitativní akce v roce 2009 se prodaly výrobky za 198 301 korun.

Scroll to Top