SmVaK Ostrava zajistí provoz nové infrastruktury v Opavě

blank

Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava uspěly v koncesním řízení v Opavě a budou provozovat kanalizační infrastrukturu a čistírny odpadních vod v okrajových částech města, která zde bude nově vystavěna. Koncese je vypsána na deset let.

Na území více než šedesátitisícového města provozuje společnost 161,5 kilometru kanalizace a čistírnu odpadních vod s projektovanou kapacitou 149 tisíc ekvivalentních obyvatel. K nejvýznamnější akci letošního roku v Opavě patří z pohledu SmVaK Ostrava oprava kanalizace a vodovodu v Krnovské ulici v centru města. Jedná se o úsek mezi náměstím Republiky a zastávkou Stará silnice.

SmVaK Ostrava na Opavsku letos investují 110 milionů korun. V roce 2017 vložily vodárny na Opavsku do vodovodů, kanalizací a čistíren zhruba 170 milionů korun a hlavní událostí bylo otevření zmodernizované čistírny odpadních vod.

Informace o provozu další infrastruktury vodáren v Opavě přichází v době, kdy společnost ohlásila vůbec největší objem investic v historii své působnosti. Nejvýznamnější vodárenský subjekt v Moravskoslezském kraji proinvestuje zhruba 650 milionů korun. Meziročně je to o 127 milionů korun více.

K nejvýznamnějším akcím bude patřit například modernizace strojně-technologického zařízení největší beskydské úpravny vody v Nové Vsi u Frýdlantu nad Ostravicí. Zahájena bude také rekonstrukce významného přivaděče Chlebovice – Staříč – Bělá nebo modernizace přívodového traktu u vodojemů v Bruzovicích.

Scroll to Top