Díky projektu kohoutkové vody bylo na Haiti ošetřeno 370 lidí

blank

Olomoucká arcidiecézní charita ošetřila v odříznuté oblasti Baie de Henne v jedné z nejchudších zemí světa, Haiti, 370 lidí. Na péči přispěli obyvatelé Olomouckého kraje v kampani s názvem Na zdraví Haiti, během které v kavárnách či restauracích platili dobrovolné částky za kohoutkovou vodu. ČTK o tom informovala mluvčí ACHO Karolína Opatřilová.

„Zábřežský lékař Josef Marada ošetřoval potřebné na severozápadě země a to v Baie de Henne, kde prohlédl 237 dětí a 11 dospělých a v Gonaives, kde se postaral o 60 maminek a jejich 60 dětí, které docházejí do nutričního centra,“ uvedla mluvčí ACHO. V Olomouci, Zábřehu, Svitavách nebo Hranicích lidé v 18 podnicích za sklenky pitné vody zaplatili dohromady zhruba 18 tisíc korun.

Kampaň se letos uskutečnila již počtvrté. Podle humanitární pracovnice Kláry Lőffelmannové Haiťany nejčastěji trápí vyrážky, záněty očí a uší, nedostatek vitamínů a problémy s trávením. Příčinou je totiž zejména nedostatek pitné vody a také plnohodnotné stravy. ACHO Olomouc se dlouhodobě zaměřuje pomoc nejchudším a nejzranitelnějším skupinám obyvatel, snaží se podporovat jejich vzdělanost a zlepšit péči o jejich zdraví.

Scroll to Top