Severočeská vodárenská společnost opraví za 50 milionů vodojem v Ústí nad Labem

blank

Vodaři chtějí opravit vodojem v ústeckých Stříbrníkách. Z něj putuje voda do některých částí krajského města. Práce za 50 milionů korun by měly být hotovy v listopadu 2019.

Rekonstrukce vodojemu začne po novém roce. Opravy budou probíhat za plného provozu. I tak musí lidé počítat s krátkodobými odstávkami dodávek. O těch je bude SVS informovat s patnáctidenním předstihem.

Na valné hromadě Severočeské vodárenské společnosti bylo v červnu schváleno rozdělení zisku 422,84 milionu korun. Vodaři jej investují do obnovy infrastruktury nebo vloží do Fondu 2021, kde podnik shromažďuje peníze pro potřeby související s přechodem na nový provozní model po roce 2020. Součástí jednání byla volba nových členů představenstva a dozorčí rady.

SVS vlastní 458 obcí a měst v Ústeckém a Libereckém kraji. Severočeské municipality budou mezi prvními v republice, které převzaly provozování infrastruktury od soukromé společnosti pod svoji kontrolu. SVS se na změnu dlouhodobě připravovala a pro tyto účely zřídila účelový fond. Podle vedení nebude mít změna dopad na kvalitu služeb a výši vodného a stočného.

Scroll to Top