Při požáru v Letech pomohlo hasičům velkoobjemové kontejnerové čerpadlo

blank

Hasiči v neděli 11. listopadu kolem 17. hodiny dohasili halu s 600 tunami elektroodpadu v Letech u Prahy. Ta hořela od předešlého dne. Statik nařídil demolici objektu. V neděli dopoledne ještě hasiči doporučovali kvůli zápachu spáleniny nevětrat. Následně opatření pro metropoli zrušili.

Na místo v pondělí 12. listopadu dorazí krajský vyšetřovatel požárů, který bude zkoumat vznik ohně. V Hale v Letech se zpracovával toxický kouř, který se však podle mluvčího středočeských hasičů Jaroslava Gabriela díky příznivým podmínkám šířil do neobydlené oblasti. V době požáru v hale nikdo nebyl a při zásahu hasičských jednotek nebyl nikdo zraněn.

Hasičům na místě pomáhala speciální technika v podobě velkoobjemového kontejnerového čerpadla s výkonem 4250 litrů za minutu, které pomáhá dopravovat vodu z více než 900 metrů vzdálené Berounky. Do akce byl rovněž povolán tankovací kontejner z Rakovníka, který doplňoval naftu do cisteren.

Chemická laboratoř odebrala vzorky z Berounky a vodu kontroluje od soutoku s Vltavou v Praze až k Letům. V této souvislosti k žádným fatálním následkům nedošlo, nebyl zaznamenán ani úhyn ryb.

Foto: HZS Středočeského kraje

Scroll to Top