805 žádostí za 35 milionů v prvním měsíci Dešťovky

blank

Během prvního měsíce od spuštění nových podmínek dotačního programu Dešťovka přijal Státní fond životního prostředí 805 žádostí v objemu 34,8 milionu korun. Další stovky žádostí jsou rozpracovány. Nejvíce jich přichází ze Středočeského a z Jihomoravského kraje. Informoval o tom Ondřej Charvát z tiskového oddělení ministerstva životního prostředí. To do programu přidalo sto milionů korun.

Nově mohli od 1. října o peníze na využívání dešťové vody v programu Dešťovka žádat i majitelé rekreačních zařízení, jako jsou chaty a chalupy. Ale pouze v případě, že doloží trvalý pobyt v těchto objektech. Podle ministerstva je největší zájem o nejjednodušší systém na zachytávání srážkové vody pro zálivku zahrady, jenž se s novou Dešťovkou rozšířil na domácnosti v zemi.

Na zachytávání vody pro zalévání mohou lidé získat až pětapadesátisícovou dotaci. Program přispívá na další systémy zaměřené na splachování srážkovou vodou či recyklaci odpadní vody z domácnosti, kde mohou lidé získat více než sto tisíc korun.

Scroll to Top