Rekonstrukce úpravny se prodražila o půl milionu korun

Investiční akce v Horních Pasekách za 2,5 milionu korun nakonec vyšla na miliony tři. Cenu totiž zvýšila potřeba odstranění masivního betonového pláště kolem dvou podzemních ocelových nádrží.

„Projektová dokumentace s betonovým opláštěním vůbec nepočítala. Na beton se přišlo až při odstraňování starých nádrží,“ sdělil tiskový mluvčí Aše Milan Vrbata. Úpravnu postavila v obci v 70. letech armáda.

„Projekt řešil jak úpravy stávajícího technologického zařízení, tak i modernizaci samotného objektu úpravny. Vyměněny byly dvě stávající ocelové nádrže o objemu dvakrát dvacet pět metrů krychlových za nádrže polypropylenové o stejném objemu. Kompletně nová je také elektroinstalace a zřízena byla mimo jiné i nová čerpací stanice, čímž se docílí vyšší kvality pitné vody,“ vysvětlil Vrbata.

Scroll to Top