Antimonopolní úřad posuzuje převzetí Alpine Bau společností PORR

blank

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže se začal zabývat společností PORR, která chce převzít Alpine Bau. Tu prodává původní vlastník PSJ, jenž je od září v insolvenci. Informovala o tom ČTK.

„K navrhovanému spojení soutěžitelů dochází zejména v oblasti dopravních, pozemních a vodohospodářských staveb, inženýrského stavitelství a v oblasti výroby a prodeje asfaltových obalovaných směsí,“ stojí v oznámení.

O společnosti PORR, která působí také v České republice, jsme informovali v lednu v souvislosti s dvěma významnými projekty v Polsku. Jedná se o výstavbu protipovodňové retenční nádrže v povodí Kladské Nisy za 42 milionů eur a úsek rychlostní silnice S7 z Mławy do Strzegowa za 106 milionů eur.

V povodí kladské Nisy je to pro PORR již třetí akce. Zadavatel, územní vodohospodářská správa Wroclaw, od společnosti očekává realizaci protipovodňové retenční nádrže v údolí potoka Goworówka nad vesnicí Roztoki, na které se finančně podílí i Světová banka.

„Výstavba nádrže zajistí protipovodňovou ochranu obce Roztoki a společně se stávající vodní nádrží Boboszów ochrání také obec Bystrzyca Kłodzka. Toto místo bylo obzvláště tvrdě zasaženo během jedné z největších polských povodňových katastrof v roce 1997,“ vysvětlil člen představenstva PORR Piotr Kledzik.

Nádrž bude mít délku 750 metrů a maximální výšku 15,5 metru. Postavena bude během 32 měsíců a zahrnuje posunutí a regulaci koryt potoků Goworówka a Nowinka, utěsnění hráze a dna, stavbu přepadu vody a výpusti.

Scroll to Top